همکاران سرگروه لطفا بر اساس این لیست موارد ارسالی خود را چک بفرمایید اگر موردی ارسال شده ای در این جا درج نشده تاریخ ارسال ایمیلتان را از طریق پیامک یا تلگرام جهت پیگیری ارسال نمایید.     با سپاس



ادامه مطلب
تاريخ : ۱۳٩٥/٩/٦ | ٧:۱٧ ‎ب.ظ | نویسنده : مهرانوش صفارپور | نظرات ()

ویروس زیکا برای اولین بار در سال ۱۹۴۷ در بدن یک میمون در حوالی جنگل زیکا (Zika) در نزدیکی دریاچه ویکتوریا در اوگاندا شناسایی شد. این ویروس به مانند تب دنگی، ویروس نیل غربی و تب زرد یک بیماری گرمسیری منتقل‌شونده به‌وسیله پشه ایجاد می‌کنند. تغذیه پشه‌ها از خون بیماران ویروس را به آنان منتقل می‌کند. ویروس در پشه‌ها بیماری ایجاد نمی‌کند. گزش افراد سالم به‌وسیله پشه ناقل، ویروس بیماری را به آنان منتقل می‌کند. ویروس ایجاد کننده این بیماری اولین بار در سال ۱۹۷۴ جداسازی شد.  اولین شیوع ثبت شده در بین مردم در سال ۲۰۰۷ در ایالات فدرال میکرونزی رخ داده است. تا ژانویه ۲۰۱۶، این بیماری در بیست منطقه از قاره آمریکا رخ داده است. همچنین میدانیم که این بیماری در آفریقا، آسیا و اقیانوسیه نیز دیده می شود.  به دلیل شیوع آن که در سال ۲۰۱۵ در برزیل آغاز شد، سازمان جهانی بهداشت در فوریه ۲۰۱۶ آن را یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی در عرصه بین‌المللی اعلام کرد.

ویروس زیکا توسط پشه‌ای موسوم به «آیدس آیگیپتی» (حشره مصری) منتقل می‌شود که ناقل بیماریهای دیگری از جمله تب زرد و تب دنگی نیز هست. اما در موارد نادری انتقال آن از طریق رابطه جنسی هم گزارش شده است.



ادامه مطلب
تاريخ : ۱۳٩٥/٩/٦ | ٦:۳٥ ‎ب.ظ | نویسنده : مهرانوش صفارپور | نظرات ()

عوامل زیادی بر تعادل کلسترول در بافت ها تأثیر می گذارند

علل افزایش کلسترول از این قرار است :

1-      برداشت لیپوپروتئین های سرشار از کلسترول توسط گیرنده هایی همچون گیرنده LDL یا گیرنده پاکساز

2-      ورود کلسترول آزاد از لیپوپروتئین های سرشار از کلسترول به غشای سلول

3-      ساخت کلسترول

4-      هیدرولیز استرهای کلستریل با آنزیم کلستریل استرهیدرولاز.

 

علل کاهش کلسترول از این قرار است :

1-      خروج کلسترول از غشا و ورود آن به لیپو پروتئین های دارای پتانسیل کم کلسترول (به ویژه HDL3،HDL قرص مانند و پره β -HDL ) تحت تأثیر LCAT(لسیتین : کلسترول اسیل ترانسفراز)

2-      استری کردن کلسترول با ACAT(استیل کوآ:کلسترول اسیل ترانسفراز)

3-      مصرف کلسترول برای ساخت سایر استروئیدها (مانندهورمون ها ) یا اسیدهای صفراوی در کبد.

                                                                  منبع :بیوشیمی هارپر(جلد 1-ص 339)

 

 



تاريخ : ۱۳٩٥/۸/٢٩ | ٦:٤٦ ‎ب.ظ | نویسنده : مهرانوش صفارپور | نظرات ()

Image result for ‫پوستر اربعین حسینی‬‎



تاريخ : ۱۳٩٥/۸/٢٩ | ٦:۳٧ ‎ب.ظ | نویسنده : مهرانوش صفارپور | نظرات ()

همکاران محترم سرگروه با توجه به جدول زیر سوالات مفهومی را طرح و بر  اساس زمان بندی به ایمیل دبیرخانه ارسال نمایید



ادامه مطلب
تاريخ : ۱۳٩٥/۸/٢٢ | ۱٠:۱٧ ‎ب.ظ | نویسنده : مهرانوش صفارپور | نظرات ()

بیماری سلیاک، نوعی بیماری گوارشی است که به پرزهای روده کوچک آسیب می‌رساند و سبب اختلال در جذب مواد مغذی می‌شود. افرادی که به بیماری سلیاک مبتلا هستند پروتئینی به نام گلوتن را که در گندم، جو، چاودار و احتمالاً جودو سر وجود دارد، نمی‌توانند تحمل کنند. زمانی که بیماران مبتلا به سلیاک، غذاهای حاوی گلوتن مصرف می‌کنند، سیستم ایمنی بدن آن‌ها پاسخی را به صورت تخریب روده کوچک صادر می‌کند. این تخریب به خصوص در پرزهای انگشتانه‌ای روده که مواد مغذی داخل آنها جذب می‌شوند، ایجاد می‌شود. به دنبال آسیب پرزهای روده‌ای فرد بدون توجه به مقدار غذایی که می‌خورد، مبتلا به سوء تغذیه می‌شود. به دلیل این که سیستم ایمنی خود فرد سبب تخریب و آسیب پرزهای روده کوچک می‌شود، این بیماری، به عنوان یک بیماری خود ایمنی نامیده می‌شودو از طرف دیگر به علت این که مواد مغذی جذب نمی‌شوند، می‌تواند به عنوان یک بیماری سوء جذبی مورد نظر قرار گیرد.


بیماری سلیاک هم‌چنین به نام‌های اسپروی سلیاک، اسپروی غیر حاره‌ای و آنتروپاتی حساس به گلوتن هم نامیده می‌شود.
 

سلیاک، بیماری وراثتی است و نسلی به نسل دیگر، و در خانواده انتقال می‌یابد.گاهی اوقات این بیماری برای اولین بار به دنبال رژیم غذایی بعد از عمل جراحی”>جراحی، بارداری، تولد نوزاد، عفونت‌های ویروسی و یا استرس‌های روحی فعال می‌شود. بیماری سلیاک، افراد را به گونه‌ای متفاوت، تحت تاثیر قرار می‌دهد. در گروهی از بیماران، علائم از دوران کودکی، و در تعداد دیگر در بزرگ‌سالی بروز می‌کند.
یکی از عوامل مهمی که در زمان و نحوه شروع بیماری موثر می‌باشد، مدت زمانی است که یک فرد از شیر مادر تغذیه کرده است. هر اندازه این دوران طولانی تر باشد، علائم، دیرتر بروز می‌کنند و علائمی نیز که بروز می‌کنند، بیشتر شامل نشانه‌های معمول بیماری هستند.
از عوامل مهم دیگر، سن شروع به مصرف غذاهای حاوی گلوتن و مقدار مصرف این مواد است.
علائم ممکن است خود را به صورت گوارشی یا غیر گوارشی نشان دهند.برای مثال فردی ممکن است اسهال و دردهای شکمی داشته باشد، در حالی که فرد دیگر تحریک‌پذیر و افسرده باشد. در حقیقت تحریک‌پذیری از عمومی‌ترین علائم بیماری سلیاک در کودکان است.

چگونگی تشخیصی:

غربالگری سلیاک در کودکی و نوجوانی.

1-آزمایش خون برای شناسایی پادتن های ENDOMYSIUM ،سطح آنتی بادی ضد گلیادین و سطح آنتی بادی ضد بافتی ترانس گلوتامیناز.

2-بیوپسی (نمونه برداری از بافت) از روده کوچک برای شناسایی آسیب به پرزهای روده ای.

نقش یک آنزیم در درمان مبتلایان به سلیاک :              

با تشخیص بیماری سلیاک در مورد هر فرد ، او باید تحت رژِیم غذایی قرار گیرد و برای همیشه از مصرف هر ماده حاوی گندم بپرهیزد اما این محدودیت به زودی به پایان می رسد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، محققان هلندی می گویند آنزیمی به نام AN-PEP که ابتدا برای فرآیندسازی مواد غذایی ایجاد شد ، قادر به شکستن گلوتن درمعده و قبل از رسیدن آن به روده کوچک است. این یافته حائز اهمیت است زیرا روده کوچک محل آغاز سلیاک است.
استفاده از این آنزیم برای درمان سلیاک شانس بزرگی است. به گفته سرپرست این تحقیق دکتر کونیگ از دانشگاه لیدن پیش بینی اینکه آیا درمان با آنزیم فوق را می توان جایگزین رژِم غذایی فاقد گلوتن نمود یا خیر بسیار دشوار است اما لااقل بیماران می توانند گاهی بعنوان یک گزینه درمانی همراه با غذای دارای گلوتن آن را مصرف کنند.
البته این آنزیم ها فعلا در آزمایشگاه ونه در انسان بررسی شده اند. هیچ مدل حیووانی هم برای بیماری سلیاک وجود ندارد بنابراین در حیوانات قابل آزمایش نیستند.
دکتر کونیگ می گوید آنزیم AN-PEP بسیار موثر بوده و کاملا پروتئین های گلوتن را به قطعاتی که دیگر باعث التهاب روده نمی شوند می شکند.
AN-PEP از آسپرژیلوس نایجر ، یک قارچ شناخته شده ، گرفته می شود. به دلیل آنکه قارچ آسپرژیلوس در فرآیندسازی مواد غذایی مورد استفاده قرار گرفته است بنظر نمی رسد درمان با آنزیم گرفته شده از آن اثرات جانبی داشته باشد.
به هر حال مرحله بعدی این مطالعات بررسی آنزیم فوق در شرایط بدن انسان است.

 




ادامه مطلب
تاريخ : ۱۳٩٥/۸/۱ | ٩:٢۸ ‎ب.ظ | نویسنده : مهرانوش صفارپور | نظرات ()

سرگروه های محترم مناطق لطفا مشخصات خود را  بر اساس فرم زیر تا ششم آبان ماه  به آدرس ایمیل   zistray1@gmailارسال نمایید    با سپاس



ادامه مطلب
تاريخ : ۱۳٩٥/۸/۱ | ٥:۳٢ ‎ب.ظ | نویسنده : مهرانوش صفارپور | نظرات ()

ستاد توسعه زیست فناوری با همکاری وزارت آموزش و پرورش ، سومین دوره جشنواره دانش آموزی زیست‌ فناوری را برگزار می‌ کند.

به گزارش دبیرخانه جشنواره ، سومین دوره این رویداد، با اهدف زیر برگزار می گردد :

۱- ایجاد انگیزه بین دانش ­آموزان و معلمان برای شناخت و توجه به زیست ­فناوری

  • ۲- معرفی مدل­ های موفق ترویجی دانش‌ آموزی
  • ۳- زمینه‌ سازی توسعه آن در سطح کشور
  • ۴- معرفی پژوهش­ سراها به عنوان مراکز مورد حمایت ستاد برای شکل‌ گیری فعالیت­ های پژوهشی دانش‌ آموزی با توجه به تاکید بر رویکرد پژوهش محوری در ترویج زیست­ فناوری
  • ۵ - ایجاد ارتباط بین نهادهای دانش آموزی و نهادهای پژوهشی و صنعتی در حوزه زیست فناوری
  •  

جشنواره شامل بخش های متعددی به شرح زیر می باشد :

- برپایی مسابقه در دو بخش " ترویج و فرهنگ‌ سازی" و " نوآوری و خلاقیت "

- برگزاری نشست ها و سخنرانی های علمی

- برپایی نمایشگاه

- برگزاری کارگاه‌ های علمی و هنری ویژه دانش آموزان و دبیران

- فن بازار

- بازدید از مراکز علمی و صنعتی بیوتکنولوژی ایران

- بازی های مهیج علمی

همچنین در بخش مسابقات جشنواره سوم ، کلیه دانش‌ آموزان علاقه مند دختر و پسر مقاطع اول و دوم متوسطه سراسر کشور می‌ توانند با مراجعه به آدرس اینترنتی www.irbsf.ir جهت ثبت نام حداکثر تا ۳۰ مهر ۱۳۹۵ آثار خود را در دو بخش " ترویج و فرهنگ سازی " و " نوآوری و خلاقیت " ارسال نمایند . بدیهی است پس از انجام داوری ، برگزیدگان برای حضور در جشنواره دعوت خواهند شد .

مسابقات بخش ترویج و فرهنگ سازی در ۹ رشته زیر برگزار خواهد شد :

۱- عکس میکروسکوپی

  • ۲- نقاشی
  • ۳- کاریکاتور
  • ۴- عکاسی
  • ۵- فیلم کوتاه
  • ۶- داستان کوتاه
  • ۷- پوستر
  • ۸- بازی و نرم افزار
  • ۹- ماکت سازی

مسابقات بخش نوآوری و خلاقیت در ۲ رشته " ابداعات و اختراعات " و " طرح و مقاله پژوهشی " برگزار خواهد شد .

آثار و دستاوردهای دانش آموزان توسط اساتید و متخصصین منتخب ستاد توسعه زیست‌ فناوری داوری می شود و برگزیدگان علاوه بر دریافت جوایز نفیس و لوح برتر، تندیس ستاد توسعه زیست فناوریِ معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را دریافت خواهند کرد .

همچنین از مراکز آموزشی و پژوهش‌سراهای فعال و برتر در جشنواره نیز تقدیر به عمل خواهد آمد.

گفتنی است سومین جشنواره دانش آموزی زیست‌ فناروی در روزهای چهارشنبه ، پنج‌شنبه و جمعه مورخ ۳ و ۴ و ۵ آذرماه ۱۳۹۵ در محل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، به نشانی: تهران، خیابان حجاب، برگزار خواهد شد.

علاقه مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به پایگاه اینترنتی جشنواره ، به نشانی ww.irbsf.com مراجعه و یا با شماره تلفن ۸۱۲۰۲۳۰۳ -۰۲۱ ( دبیرخانه جشنواره ) تماس حاصل نمایند.

 

 



تاريخ : ۱۳٩٥/٧/۱٧ | ۱۱:٠٢ ‎ب.ظ | نویسنده : مهرانوش صفارپور | نظرات ()
.: Weblog Themes By VatanSkin :.